Fast deliveries
30 days return policy
Free shipping
swedemount logo

You have no stored favourites

Shopping cart is empty

EXPEDITION SVALBARD

Filter

SVALBARD

TUR OCH RETUR

Från ett isbitande kyligt hav med hårda vindar till soldränkta bergstoppar. Swedemounts team drog ut på̊ expedition i det mytiska och natursköna Svalbard genom det växande resekonceptet Sail and Ski, för att testa årets skid- och seglingskollektion. Det är ett växande koncept i Nordnorge som kombinerar det bästa av två̊ världar –skidåkning och segling under samma resa. Målet var att testa ett urval av plagg från årets skid- och segelkollektion i den extrema miljö̈ som Svalbard erbjuder.

Den natursköna norska ögruppen Svalbard upptäcktes1596 av den holländska äventyraren Willem Barents. Ögruppen erbjuder allt från höga bergstoppar till långsträckta landskap och med polarnätter från oktober till februari och midsommarsol från april till augusti är det här kontrasternas paradis.

Man behöver dock inte åka till andra sidan jorden för att hitta ett riktigt tufft testlabb. I maj 2017 begav sig ett team från Swedemount till Svalbard för att segla och utforska det isolerade ö-riket i mitten av ishavet under fem dagar. En utflykt där det mesta i miljön försöker ta livet av dig. Förutom tufft väder befolkas Svalbard av ca 3 000 isbjörnar, världens största population och man måste enligt lag bära vapen om man bara promenerar några hundra meter utanför bebyggt område. För att kunna röra sig fritt på̊ ön och kunna testa kläderna och utrustningen eskorterades expeditionen av två̊ beväpnade guider.