Fast deliveries
30 days return policy
Free shipping
swedemount logo

You have no stored favourites

Shopping cart is empty

sex gånger på mount everest

Filter

Tuffare testmiljö̈ än denna hittar du inte. Isbitande kyla, orkanvindar och brännande sol ställer utrustning, kläder och människor på̊ hårdast tänkbara prov. Det är här, på̊ världens tak, som idén till Swedemount föddes och där som kläderna sedan utvecklats och testats.

Sex gånger har kläder från Swedemount burits av klättrare ända upp på̊ världens tak. Pemba Rita Sherpa är en av dem. Han är en del av Swedemounts Testteam och en av Himalayas mest erfarna guider. I över 30 år har han lotsat expeditioner i bergsmassiven och upp på̊ de mest utmanande topparna. Nyligen gjorde han sin femte bestigning av Mount Everest i Swedemount kläder. De fyra deltagarna i den svenska expeditionen 4Everest toppen ingår också̊ i Swedemounts Testteam. Och precis som Pemba var Swedemount kläder en väsentlig del av deras utrustning när Alexander Riddermark från team 4Everest nådde toppen på̊ 8848 meter.

Man behöver dock inte åka till andra sidan jorden för att hitta ett riktigt tufft testlabb. I maj 2017 begav sig ett team från Swedemount till Svalbard för att segla och utforska det isolerade ö-riket i mitten av ishavet under fem dagar. En utflykt där det mesta i miljön försöker ta livet av dig. Förutom tufft väder befolkas Svalbard av ca 3 000 isbjörnar, världens största population och man måste enligt lag bära vapen om man bara promenerar några hundra meter utanför bebyggt område. För att kunna röra sig fritt på̊ ön och kunna testa kläderna och utrustningen eskorterades expeditionen av två̊ beväpnade guider.

EXTREMA MILJÖER

Sex gånger har Swedemount nått världens tak, Mount Everest 8848 m


Pemba Rita Sherpa: 2012, 2013, 2016, 2017, 2018


Team 4Everest / Alexander Riddermark: 2012